Sebarang berita yang ingin anda salurkan sila hubungi kami disini Segala hakmilik penulisan disini tidak boleh dicopypaste tanpa izin pemilik blog kecuali dinyatakan sumbernya.

Gosiper says

Ini ialah belog gosip yang luar biasa..

Saturday, March 17, 2012

JYJ maki peminat - Tekanan jadi artis kpop?

Teruk gila !


Kalau macam neh lah sikap peminat tak hairan juga kenapa kejadian bunuh diri di kalangan artis korea sangat tinggi. Siyes. Sering jek berlaku kejadian bunuh diri di industri hiburan korea atas macam-macam kes tekanan. Maybe, peminat fanatik menjadi salah satu punca kepada tekanan tersebut.

Nak tahu tak apa yang peminat2 fanatik neh buat sampai menaikkan emosi kumpulan di atas neh?

1. ekori mereka 24jam sehari.

2. pasang gps untuk mengintai pergerakkan kumpulan neh 24jam <-- peh fanatik siot.

3. ceroboh kediaman peribadi mereka. 

4. menelefon ahli kumpulan terbabit. Dorang leh siasat sampai ke no peribadi tue beb. Dasat kan?

Dan, baru-baru neh terdapat empat rakaman suara telah tersebar. Of course lah mengenai kumpulan JYJ yang sedang kita perkatakan neh. Ia merakamkan kekasaran 'suara' ahli2 kumpulan tersebut dengan peminat2 fanatik mereka. 

Untuk mendengar rakaman suara tersebut korang boleh klik sini. Ada empat kesemua nya. Translation takde tapi penerangan dalam english ada lah untuk memudahkan korang faham apa yang sedang berlaku.

Yang aku tak tahan tue.. kelakar juga aku rasa ahli2 kumpulan tersebut sampai ada yang frust sebab jadi artis terkenal. Laa.. benda neh sebenarnya kena salahkan diri sendiri terlebih dahulu. Sorry, bukan aku nak bekap peminat fanatik tapi cuba fikir jap.

Kalau korang tengok artis2 korea neh especially yang lelaki kan, dorang macam sengaja je makeup muka biar nampak cute aka cantik. Untuk apa? Untuk tawan para peminat supaya digilaikan? Siap operate muka bagai lah. Then tak ngaku. Tapi bila tengok2 gambar lepas dan dibandingkan dengan gambar2 terkini memang jauh beza siot.

So, bila sendiri yang meminta untuk digilai dan akhirnya benar2 digilai peminat, tanggunglah akibatnya. Hahaha.. direct tak aku? 

Jom Gosip Sampai Kiamat

5 comments:

Anonymous said...

SETUJU. BANGANG PUNYA ARTIS. KALAU TAK NAK JADI MACAM TU TAK YAH JADI ARTIS LA BODO

Anonymous said...

benda da setel...da ade press conference da pun, audio y diorg dpt 2 sume tipu je lah....dunia ni da maju tp knp peminat 2 kuar audio tp x kuar video...think.....diorg da siasat da pun and audio 2 rekaan shj...sekian

Anonymous said...

I felt that while it is wrong for Jaejoong and Yoochun to hit the fans, but I can understand their reason for doing so. Imagine having a bunch of people following you around, watching you while you eat, while you shop, calling you and asking you weird questions, there can be only so much that a person can take. They don't only have the stress of performing well but also the stress from being constantly watched. Anyone under those circumstances can just snap. These fans should learn to leave their idols alone. They should learn to be understanding rather than just demanding an apology for their foolish behavior...

Mart Aumi Muslimin said...

yang penting aku benci K-POP... senang cite kan?

Anonymous said...

plastik sampah paling banyak dekat muka bumi ni...xori pon..

Post a Comment

Jika saya ada buat kesalahan kepada anda samada secara langsung mahupun tidak langsung, kesalahan dalam fakta menerusi apa2 artikel, sila hubungi saya disini orderonline2010@gmail.com supaya saya dapat betulkan segera apa2 kesalahan yang telah saya lakukan.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...