Sebarang berita yang ingin anda salurkan sila hubungi kami disini Segala hakmilik penulisan disini tidak boleh dicopypaste tanpa izin pemilik blog kecuali dinyatakan sumbernya.

Gosiper says

Ini ialah belog gosip yang luar biasa..

Saturday, December 29, 2012

Awie Jual Arak.

Pada dasarnya aku tak amek port bab dia buka kelab. Pergi la mampos. Aku setuju dengan kata2 dia bahawa buka kelab bukan merupakan satu kesalahan. Hanya kerana persepsi awam menganggap asal kelab = pusat maksiat, ia tak semestinya mewakili kelab yang ko miliki.

Ia hanya persepsi awam. Sebab kesemua kelab yang wujud adalah seperti itu. Terserah pada kita nak ubah persepsi tersebut dengan buka satu kelab yang lari dari konsep kebiasaan.

Lihat bawah neh ;

Saya memang membuka sebuah kelab di Ipoh. Ini bidang saya iaitu hiburan dan kami ada live band di kelab tersebut. Kelab dengan nama Malai Rock Station (MRS) ini sudah tiga bulan dibuka. Sejak itu orang mula menfitnah dan menipu saya. Persepi manusia memang begitu dari zaman 80an, kalau rock sahaja mesti jual dadah. -Kosmo-

Kenyataan ini dipetik dari Kosmo. Ini ialah pengakuan Awie bahawa ;

1. Kelab malam dengan nama Malai Rock Station ialah kepunyaan nya.

2. Sudah 3 bulan dibuka.

Bagi aku, hak ko la ko nak buka kelab malam or apa2 perniagaan sekalipun. Dan terserah ko la ko nak menjenamakan kelab malam ko macam mana.

Oleh kerana ko seorang muslim bukan kah sepatutnya kelab malam ko at least tiada benda2 yang secara asasnya ko tahu ia haram? Contohnya arak. Bukan hanya dadah aje yang salah oke, arak pun tak betul juga. Apakah kelab malam itu hanya akan berjaya jika ada arak, party bikini dan sebagainya?

Tuduhan neh bukan tuduhan rambang oke. Ia dipetik dari laman facebook atas nama kelab malam tersebut. Rujuk bawah ;


Di petik dari sini.


Sumber : sini.

Nampak tak kenapa orang cakap ko macam2? Dah ko sendiri jual arak, anjurkan benda yang merepek2... macam mana la orang tak mengutuk dan mencerca tindakan ko? Ko bawa title melayu. Umat islam pula tue. Jadi orang menyampah dan tak suka oke.

Yang aku pelik ialah di manakah badan2 yang sepatutnya memantau perkara ini? Maksud aku, owh oke, bukan islam boleh buka kelab dan jual arak. Malah mereka juga mungkin boleh anjurkan parti bikini. 

Tetapi bagaimana pula dengan seorang penganut islam? Adakah ia dibolehkan juga? Di Malaysia? Di negara yang Mahathir kata negara Islam? Jadi ini ialah perjuangan? Oke, memang suci. Bai.
Jom Gosip Sampai Kiamat

21 comments:

Anonymous said...

bukan setakat beer tu je yg arak, semua2 promo minuman tu mmg arak saje..

Anonymous said...

hari tuh kemain page pro umno bising kat shah alam ada kelabb malam...tp atleast owner dia bkn Islam...nier owner dia Islam offer lak arak and bikini party naper tak bising ek?

Anonymous said...

meletakkan diri sendiri di tempat yang mendatangkan fitnah..padan la pon kena kutuk..

THE LEKAT LEKIT STORY said...

Banyak lagi cabang bisnes dalam dunia kenapa nak pilih buka kelab. Kelab ni sinonim dah dengan aktiviti tak bermoral.. Orang kata kalau laluan tu dah menuju kebinasaan elok la jgn guna sebab destinasi dia

Yang Hangat >> ORANG INDONESIA TANYA KENAPA MALAYSIA SUKA BELI SINETRON SAMPAH?

Anonymous said...

Suda ilang respek sama awie...puiii

Lan Antique Collection said...

Kerajaan malaysia mana haramkan arak..tu yg ramai orang melayu jual dan minum arak...apa nak heran 2 bijik kilang kaw2 apa kat malaysia

Anonymous said...

Sbb tu la bila bob lokman tarbiah awie ritu awie bising satu malaya siap maki bob mcm2 lg...tgklah rambut awie tu sdah lah mcm kn klorox satu botol..samseng pekida lg. Mcm tu nk respek...tgk pon taw dah awie tu mcm mn...tok sah tunjuk baik la awie oiiii...mu boleh belah laaaa

Anonymous said...

pekida...hahaha...ptuuuiihhhhhhhhhhhh

Anonymous said...

mohon semua boikot la awie ni. poyo nk mampus! dulu ingat lagi ada org kuat umno ke perkasa ntah (x ingat la) suruh boikot jaclyn victor psl lagu kt gereja tu. benda xde isu saja dibesar2kan. ni ahli umno sndri yg beragama islam umno/perkasa xnk diboikot gak ke?

Anonymous said...

abg 3 line jual arak sape berani kacau beb. nak kena bunuh??

Anonymous said...

Ust. Harussani dah bertindak ni.
tapi bertindak diam je la.

Exora Exorian said...

saya org ipoh, aritu saya pergi jam 6.30 pm konon nak mkn kat tmpt baru...saya smpai, tngk x bukak lagi. ada org tgh test gitar munkin utk show mlm tu. saya tgk kat satu meja tu bentuk dia panjang melengkung macam meja bar kat pub dlm crita tv. kat belah atas,yg biasanya ada 1 tempat kat atas kepala... ada botol macam botol arak. saya berprasangka baik..mungkin air botol yg halal tapi klau gambor & crita kat atas pun dah terbukti...confirm yg tu botol arak...dah tua byk le beribadat..bukan buat tmpat macam tu

Anonymous said...

yg paling sedih, kwn aku sndiri yg kerja kt dlm kelab nih... die la yg tulis ayat promote kt dlm pic ats tu selaku admin kpd page MRS Bistro Ipoh.
ape nk jd pun xtaw la...

Anonymous said...

awie pon sama bongok ngn najib semah...dulu kini slamanya bongok.....

Anonymous said...

Awie... ;( knp la jd cegini.. ;( aduhh =.=

Maafkan aku, Mengganggumu, cuma ku ingin kau tahu , yang aku tidak respek.. lagi, sama kamu..

Anonymous said...

klu tak nak ikut bob lokman.. sekurang2nya contohi amy search... dia ada juga tgh ikhtiar nak buka sek tahfiz... rasanya itu lebih baik..

Anonymous said...

korang tau tiger beer je arak?? sume minuman yg dipromosikan tu arak CHIVAS / LONG ISLAND TOWER pun arak..xcaye? p google

Anonymous said...

erhmm...peribadi out la awie nie..mmg la kubur laen2..sekati ko la nak buat ape...ape pun, aku terpikirkan anak2 die..kesian ada bapak yg cam gini...semoga diberi hidayah ye awie...

Anonymous said...

harap badan je besa..otak ade kicik juga..puiihhh

Anonymous said...

Sama2 kita doakan utk diri sendiri dan umat islam agar diberi hidayah dan ditunjukkan pd jalan benar yg diredhai oleh ALLAH . Oleh itu dh tiba masanya kita umat islam dan rakyat malaysia memilih pemimpin yg berjuang berteraskan agama bukannya bangsa .

Anonymous said...

lembu

Post a Comment

Jika saya ada buat kesalahan kepada anda samada secara langsung mahupun tidak langsung, kesalahan dalam fakta menerusi apa2 artikel, sila hubungi saya disini orderonline2010@gmail.com supaya saya dapat betulkan segera apa2 kesalahan yang telah saya lakukan.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...